Hollywoodmodel

Het Hollywoodmodel en waarom wij er mee werken

Wij selecteren voor elke project de juiste talenten om zo het beste resultaat te bereiken. Wij geloven dat we op deze manier het verschil kunnen maken. De inspiratie voor deze werkwijze komt van het zogenoemde ‘Hollywoodmodel’.

Deze manier van het opzetten van projecten levert gelegenheidsformaties op die hun talenten én datgene wat ze het liefst doen toevoegen aan het project. Zo wordt niet alleen het eindresultaat beter maar heeft iedereen ook veel meer plezier in het project. Je doet immers wat je graag wilt doen. Om dit te kunnen realiseren steken wij veel tijd in het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk.

Het maken van een speelfilm is een tijdelijk project. Voor de film wordt vanuit het brede netwerk van acteurs en andere crewleden een cast geformeerd. Dat team gaat vervolgens een aantal maanden aan de slag met de film. Wanneer dit klaar is gaat iedereen door naar het volgende project. Op deze manier kun je  een geschikte hoofdrolspeler selecterenin plaats van altijd met George Clooney te moeten werken omdat hij toevallig op de loonlijst staat.

Zo kijken wij ook naar onze projecten. Dat betekent bijvoorbeeld dat we afhankelijk van de stijl van het merk waar we voor werken een bijpassende designer uit ons netwerk selecteren.

Drie redenen voor het Hollywoodmodel

Er zijn wat ons betreft drie belangrijke redenen waarom we met het Hollywoodmodel werken.

1. Het is gemakkelijk aan te passen
Omdat je in staat bent teams aan te passen, bij te sturen of zelfs helemaal opnieuw samen te stellen kun je eenvoudig van richting veranderen. Overdreven gesteld zou je halverwege het project kunnen besluiten dat de app die je ontwikkelt toch een website moet worden. Met het Hollywoodmodel kun je daar direct andere mensen voor inschakelen. In ons netwerk hebben we verschillende talenten voor specifieke oplossingen. Die kunnen we voor elk project inzetten.

2. We kunnen continu herijken hoe we ons geld investeren
Bij elk nieuw project kunnen we bepalen waar het zwaartepunt voor succes ligt. Soms is dat in perfect en razendsnel werkende technologie, maar het komt ook regelmatig voor dat dit juist in het design ligt. Dankzij de flexibiliteit van het Hollywoodmodel kunnen wet per project bepalen waar en hoe we het geld  investeren.

3. Het maakt die mensen die met ons werken blij
Geld is gelukkig niet de hoofdreden dat mensen met ons willen samenwerken. Het is het applaus dat je krijgt wanneer je iets gaafs hebt gemaakt. Wij werken alleen maar samen met mensen die écht doen wat ze leuk vinden en daar zetten wij ze vervolgens voor in. Zo hoeft een designer dus nooit iets te ontwerpen waar hij niet achter kan staan of wat niet bij zijn stijl past. Uiteindelijk wordt iedereen daar blij van.

Balans tussen flexibiliteit en continuiteit

Wanneer wij een project starten stellen we volgens de Hollywoodmethode een team samen dat voor een bepaalde periode aan de slag gaat. Is het project afgerond dan gaat iedereen in het team zijn eigen weg, of soms met een deel van het team in een nieuw project verder. Deze project georiënteerde structuur is een alternatief voor het traditionele corporate model, waarbij men 30 jaar van 9 tot 5 bij dezelfde baas werkt. Het verschilt echter ook van de manier van werken die bijvoorbeeld Uber (de taxi-app) en Deliveroo (de bezorgdienst) kiezen. Zij werken met zelfstandigen die hele specifieke kleine taken op pakt. Denk aan een taxirit of het bezorgen van een pizza. Het Hollywood model zit hier dus precies tussen in en vormt zo een mooie balans tussen flexibiliteit en continuiteit.

Wij werken erg graag vanuit het hollywoodmodel omdat we zien dat dit de kwaliteit en het plezier van het project aanzienlijk verhoogd. We laten je het graag ervaren!

Deel dit blogbericht via