Labelvier en Marathon.R

Label Vier start samenwerking met Marathon.R

Eind februari hebben we onze handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met het duurzame hardloopmerk Marathon.R. De komende tijd gaan we onze tijd en kennis in het ontwikkelen van een online webshop en online propositie steken.

De collectie hardloopkleding van Marathon.R is volledig gefabriceerd met hoge kwaliteit 100% gerecycled polyester. Door het gebruik van gerecycled polyester besparen we 70% CO2-uitstoot en 59% energie bij de productie zonder dat we inleveren op de kwalitatieve eigenschappen van het materiaal. Het is ademend, vormvast, elastisch, kleurvast, droogt snel en is zeer sterk. De hardloopkleding is gekleurd middels sublimatie. Dat is een druktechniek waar nauwelijks water voor nodig is en waarbij 99% van de gebruikte inkt weer opnieuw kan worden gebruikt. Hierdoor komen er geen chemicaliën in het watersysteem.

Daarnaast vindt het gehele productieproces plaats in Europa onder goede en eerlijke omstandigheden.Dat maakt Marathon.R hardloopkleding dus kleding met impact! Wij zijn hardloop enthousiastelingen en hopen op deze manier bij te dragen aan een betere en schonere kledingproductie.

Joeri Grevers
Oprichter | Eigenaar

“Is het mogelijk om een sportmerk te lanceren dat de focus en prioriteit legt bij duurzame en eerlijke productie. Dat was de start en motivatie om Marathon.R op te richten in januari 2021.

Ik ben enorm trots op de stappen die er vanaf dat moment zijn gezet. Marathon.R is gelanceerd en het is gelukt om hardloopkleding op de markt te brengen van hoge kwaliteit en welke duurzaam en eerlijk is geproduceerd.

Het is ontzettend gaaf om de positieve ervaringen van hardlopers te horen die enthousiast zijn over onze producten. Een mooiere start kon ik mij niet bedenken.

Nu willen wij doorontwikkelen omdat wij denken dat er nog veel duurzame stappen gemaakt kunnen worden en om hardlopers bewust te maken over de impact die zij kunnen maken op de wereld om hen heen.”

Mee doen?

Zin om mee te doen of heb je goede ideeën voor ons? Dat horen we graag!

Deel dit blogbericht via