Timelapse foto snelweg

WebP, het digitale afbeeldingsformaat

Je kent het misschien wel, van die websites met veel afbeeldingen die er zó lang doen over het laden, dat je eigenlijk gelijk weer wil wegklikken. En dat terwijl afbeeldingen juist zo belangrijk zijn voor je website. Heel frustrerend. Natuurlijk wil je niet dat jouw klanten zo denken over jouw website. Gelukkig is er WebP.

Wat is WebP?

WordPress 5.8 is onlangs live gegaan. Eén van de nieuwe functionaliteiten die WordPress heeft, is de ondersteuning van het afbeeldingsformaat WebP. De afbeeldingsformaten .png en .jpg komen je vast bekend voor. WebP is ook een afbeeldingsformaat. Deze wordt vooral online gebruikt.

Voordelen

De voordelen hiervan zijn dat het qua kwaliteit hetzelfde is als .png en .jpg, maar dan veel compacter. Het kost dus minder geheugen én de laadsnelheid van je website op je laptop, tablet en telefoon gaat flink omhoog. Dat scheelt enorm als je nagaat hoeveel afbeeldingen er op het internet te vinden zijn.

Browsers

De browsers die WebP ondersteunen zijn Google Chrome, Firefox, Edge. Dit afbeeldingsformaat is ontworpen voor Google, maar werkt inmiddels ook in Safari vanaf MacOS 11.

Wil je jouw website up to date houden en sneller maken? Wij helpen je graag met het omzetten van jouw afbeeldingen. We zorgen er dan voor dat naast het originele afbeeldingsformaat WebP aan bovenstaande browsers wordt aangeboden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit blogbericht via