De wisselwerking tussen de gebruiker en het product staat centraal wanneer we voor jou met het interactieontwerp aan de slag gaan. Wat zijn de behoeften van de gebruikers? We vinden het belangrijk dat de klantreizen duidelijk in kaart zijn gebracht voordat we beginnen met het interactieontwerp. Deze informatie verwerken we namelijk in de wireframes. Dit is een visueel hulpmiddel dat ons helpt bij het ontwikkelen van een website of app. Je kunt wireframes zien als de bouwtekening van een website. Ze geven een overzicht van de verschillende onderdelen die in een website of app aanwezig zijn.

De wireframes zetten we vervolgens om in een klikbaar prototype. Hiermee testen we samen of de ‘flow’ klopt. Ons interactieontwerp helpt je dus om allereerst de focus te leggen op de gebruikersinteractie, de functionaliteiten en de flow. Een mooie grafische vormgeving is een stap die daarop volgt.

Wat kun je van Label Vier verwachten?

  • Meerdere ervaren UX designers
  • Wireframes en een klikbaar prototype
  • Toegang tot onze kennis (we delen graag!)
  • Creativiteit & expertise

 

Brown Paper Sessie Interactieontwerp

Voor het uitwerken van het interactieontwerp hebben we onze eigen methodiek ontwikkeld. We passen dit toe in onze Brown Paper Sessies. Deze sessies stellen ons in staat om, samen met de opdrachtgever, in twee uur tijd alle belangrijke informatie op tafel te krijgen. Daarnaast weten we zeker dat we alle verwachtingen goed op elkaar afgestemd hebben, en dat we geen enkele functionaliteit zijn vergeten. Dit voorkomt technische uitdagingen en andere verrassingen tijdens de ontwikkeling van de website of app.

Na de Brown Paper Sessie gaan we een optimale gebruikerservaring voor de app ontwerpen. We maken eerst een Proof of Concept (POC) en na goedkeuring werken we alle wireframes uit. Dit kun je vervolgens omzetten in een klikbaar prototype. Dit prototype kun je gebruiken om je idee goed door te testen en anderen (binnen de organisatie) het concept te laten ervaren.

Bovendien vormt dit een perfecte basis bij het daadwerkelijk ontwerpen van je website of app!

De tools waar wij graag mee werken

interactieontwerp

Ons laatste UX artikel voor jou

Interactieontwerp: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Een interactieontwerp is een technische schets van een website of app. Daarmee laten ontwerpers de interactie tussen de gebruiker en het product zien.  Een belangrijk onderdeel hiervan is het onderzoeken van de behoeften van de gebruikers. Door de klantreizen [link toevoegen] op papier te zetten brengen we in kaart hoe jouw klant je website, websh...

lees verder

Interactieontwerp is onmisbaar

Wij zien interactieontwerp als de sleutel tot een effectief en gebruiksvriendelijk product. Waarom? Dat zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Interactieontwerp helpt de behoeften en doelen van de gebruiker in kaart te brengen en centraal te stellen. Hiermee waarborg je de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid van het product.
  • Het gebruik van wireframes geeft richting en structuur. Je focust hiermee allereerst op de gebruikersinteractie, de functionaliteiten en de flow en pas later op een mooie grafische vormgeving.
  • Het is een betaalbare methode om te testen of de ideeën die je hebt kloppen en werken. Mogelijke problemen of onduidelijkheden kun je vroeg signaleren en aanpakken.
  • Wanneer het tijd is om het product grafisch vorm te geven, kun je je volledig richten op wat je mooi en aantrekkelijk vindt. Bonus: Dankzij de wireframes staat de locatie van de belangrijkste onderdelen al vast. Dat scheelt een flink aantal iteratieslagen!