Beixo, een website en webshop voor dit Utrechtse fietsmerk

Beixo is in 2005 opgericht in Utrecht. Als eerste Nederlandse fietsenmerk kozen zij er voor de ouderwetse ketting te vervangen door alternatieve aandrijftechnieken zoals bijvoorbeeld de cardanas. Dus géén ouderwetse, vieze ketting maar een schone, innovatieve en duurzame oplossing. Beixo had behoefte aan een frisse gebruiksvriendelijke website en webshop om hun vouwfietsen en fietsen onder de aandacht te brengen. Met veel plezier hebben we deze gemaakt. Het zal je niet verrassen dat wij inmiddels ook op een Beixo fietsen!

Productpagina’s

Vooral de productpagina’s zijn we erg trots op. Deze geven inspiratie voor de snelle emotionele beslisser maar bieden ook genoeg diepgang voor de rationale langzame beslisser. Precies de diverse doelgroep die Beixo bedient! Tijdens de Brown Paper sessies kwam namelijk naar voren dat een deel van de doelgroep enthousiast wordt van de vormgeving en mogelijkheden en daardoor snel verkocht is. Een andere belangrijke doelgroep zijn mensen met een technische achtergrond die zich verdiept hebben in de techniek achter de cardanas. Deze willen hier veel informatie over en pluizen dan ook alles uit.

Vergelijken

Voordat je een fiets aanschaft is het prettig om deze te kunnen vergelijken met andere modellen. Beixo verkoopt veel vouwfietsen en daarbij zijn afmeting en gewicht altijd belangrijke aspecten. Past de fiets wel in mijn kofferbak? is een veelgehoorde vraag. Daarom hebben we een uitgebreide product vergelijken gebouwd die je de mogelijkheid geeft om 2 of meerdere fietsen met elkaar te vergelijken. Dit geeft een goed beeld en helpt de klant in de oriëntatie fase voordat hij of zij tot de aankoop over gaat. Je kunt op meerdere plekken aangeven dat je een fiets aan de vergelijking wilt toevoegen en een permanente knop onder aan de pagina geeft je altijd de mogelijkheid om de vergelijking te bekijken.

Configureren

Om de productpagina’s zo aantrekkelijk mogelijk te maken hebben we van het configureren van de fiets een extra stap gemaakt. Je kunt rustig uitkiezen welk type accu je wilt in het geval van een elektrische Beixo en je kunt hier ook alle accessoires toevoegen. Uiteindelijk resulteert dit in een door jou op maat samengestelde fiets die je in je winkelmandje kunt stoppen. Ben je toch nog op zoek naar meer informatie dan kun je ook op deze pagina nog alles over de fiets lezen.

Afrekenen

Tijdens het afrekenen van één of meerdere fietsen wil je niet dat mensen de weg kwijt raken of afgeleid zijn. We hebben het afreken proces daarom los getrokken van de website en een eigen vormgeving gegeven. De enige mogelijkheden die je hier hebt is of afrekenen of terug naar beixo.nl. Dit geeft rust maar zorgt er ook voor dat iemand niet afgeleid is in het definitieve aankoopproces, gaat twijfelen en weg klikt van het afrekenen.

Ontwikkelen

Twee developers uit ons netwerk, Nathanaël en Robbert, hebben samen aan dit project gewerkt. Het is ontwikkelt in WordPress met behulp van de webshop module WooCommerce. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkelkosten laag kunnen blijven. Echter, WooCommerce heeft een aantal beperkingen dus het heeft ons soms wat hoofdbrekens gekost om alles zo te maken als we wilden. Het resultaat mag er echter wel zijn en de eerste positieve reacties van de klanten van Beixo zijn al binnen.

Deel dit blogbericht via