Your Journey, een app voor de verandertrajecten van Fresh Forward

Begin 2019 zijn we gestart met het uitdenken en ontwerpen van de nieuwe app voor Fresh Forward. Bij Fresh Forward gaan ze altijd voor originele next level-oplossingen. Om daar te komen, moet je wel een sprong met ze durven maken: een creatieve sprong. Aan ons de uitdaging om dit ook in de app te vertalen. De wens was om hun totale traject te begeleiden via een app. Van creatieve sessies tot een steden inspiratie trip. Volgens onze werkwijze zijn we begonnen met een aantal Brown Paper Sessies, voor de app maar ook voor de beheer omgeving.

Ontwerp van de app voor Fresh Forward

Na een aantal zeer creatieve sessies hadden we een sterk interactieontwerp staan voor de app én beheeromgeving. Ontwerpbureau Oogt heeft de app vorm gegeven en er echt een pareltje van gemaakt. In INFI Amsterdam hebben we een flexibele en zeer deskundige ontwikkelpartij gevonden. Gezamenlijk konden we net na de zomer de eerste versie van de nieuwe Fresh Forward app lanceren. We zijn inmiddels al weer bezig met het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. We zijn er echt trots op!

Fresh Forward app
Het uiteindelijke app ontwerp

Beheeromgeving

Hoewel de beheeromgeving maar door een beperkt aantal mensen wordt gebruikt, was het erg belangrijk om deze gebruikersvriendelijk te maken. Met honderden projecten, duizenden klanten en tienduizenden opdrachten, locaties en routes is het belangrijk dat de Fresh Forward medewerkers snel en makkelijk hun weg kunnen vinden. De uitdaging hierin zat in het feit dat een fase van een project zeer dynamisch is en snel veranderd. Daar moeten de medewerkers van Fresh Forward snel op kunnen inspringen. Daarom hebben we er voor gekozen om een speciaal project dashboard te ontwerpen. Hier kunnen contacten via drag & drop in de juiste teams worden gezet. Daarnaast is hier altijd te zien welke fase live is, welke opdrachten klaar staan en of mensen een route volgen.

Fresh Forward dashboard project
Het project dashboard

Deel dit blogbericht via