KAPR, exclusieve haarstyling voor mannen

KAPR is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van haarstylingsproducten aan kapperszaken. Om dit online goed door te voeren hebben we samen met hen om de tafel gezeten. Daaruit is de huidige webshop van KAPR ontstaan.

Merk opbouwen

KAPR kwam met de vraag een superstrakke en kwalitatief uitstralende website te ontwikkelen. We hebben meegedacht door middel van een brown paper sessie. We hebben hen geholpen de uitstraling die zij al hebben in de kapsalons en hun producten online door te voeren. Verder hebben we de business to consumer en business to business markt besproken. Tot slot hebben we hen geadviseerd op gebied van UX design.

Business to business

De producten zie je niet in de drogist of supermarkt liggen, want die worden exclusief bij (heren)kappers verkocht. KAPR focust zich namelijk volledig op de business to business-markt. Ook online. Na de finishing touches voor de wireframes en het visueel design, startten we met de ontwikkeling van de webshop. Een overzichtelijke landingspagina met de producten van KAPR.

Visueel design voor KAPR

Niet alleen de producten zien er gelikt uit, ook het visueel design past perfect bij de merkidentiteit KAPR. De visueel designers voor alle (digitale) producten heeft KAPR zelf uitgekozen, namelijk Studio Wonder. Een stoere, strakke uitstraling voor een exclusief en betaalbaar haarstylingsmerk voor mannen.

Micro-animaties

Op de landingspagina van KAPR zijn verschillende micro-animaties te vinden. Deze subtiele geanimeerde elementen op een website zorgen ervoor dat de gebruiker onbewust de juiste richting op wordt geholpen.

Scroll je op de landingspagina naar beneden? Dan komen de titel en tekst van het product naar boven. Als je goed oplet, zie je dat de tekst onder in het scherm een lagere helderheid heeft dan wanneer deze in het midden van het beeld staat. Verder komt het product omhoog poppen in beeld wanneer je verder naar beneden scrollt. Zo ligt de focus van de gebruiker automatisch op het product dat nieuw in beeld komt.

KAPR WooCommerce

Voor de webshop van KAPR wordt WooCommerce gebruikt. Dit is een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige plugin om webshops te bouwen en onderhouden. Je kan ervoor kiezen alleen de basisfunctionaliteiten te gebruiken, dan werkt de webshop prima. Maar om je website naar een hoger niveau te tillen of je te onderscheiden kan je maatwerk toepassen. Daarom dat bijvoorbeeld het visueel design van KAPR is doorgetrokken in de winkelwagen.

Verder krijgen de klanten gratis producten wanneer zij een bestelling boven de €50,- plaatsen. Dit wordt automatisch toegevoegd aan de bestelling. De klant kan dit naar eigen wens behouden of weer verwijderen.

Bestellen voor KAPR

De medewerkers van KAPR gaan regelmatig op bezoek bij herenkapsalons. Na een productdemonstratie kan de klant aangeven welke producten hij wil aanschaffen. Eerst moest de klant dit zelf online doorvoeren, maar het proces liep aan de achterkant van de website vast bij te hoge verzendkosten of een verdwaalde factuur. Dit moest vervolgens handmatig hersteld worden. In de vernieuwde webshop kan een medewerker van KAPR ook zelf een online bestelling plaatsen voor een kapsalon. De factuur wordt dan rechtstreeks naar de klant gestuurd. Een handige service waarbij de nodige drempels voor zowel de klant als KAPR weg zijn.

Advies op maat

De klanten willen graag advies op maat over de verschillende producten. Samen met KAPR hebben wij nagedacht hoe we dit konden automatiseren. We hebben positieve ervaringen met meerdere chatbots, maar kijken altijd naar de behoefte van onze klanten. In dit geval kwamen we uit op een Facebook-messengerbot. Probeer ‘m maar eens uit!

Mobiele website

De webshop van KAPR is niet alleen gebruiksvriendelijk voor desktop, want het is ook geoptimaliseerd voor mobiel. Eenvoudig te bestellen dus, zonder een laptop of computer op te hoeven starten.

Wil jij stappen maken met je eigen onderneming? En kan je wat extra ideeën of invalshoeken gebruiken? Wij denken graag met je mee over je merkpositionering en digitale strategie. Stuur ons een mailtje of bel even, geheel vrijblijvend uiteraard!

Deel dit blogbericht via