Nieuwe website voor het hart van motorrijdend Nederland: KNMV.nl

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging heeft ons gevraagd om een nieuwe website te ontwikkelen. De oude website werkte op een verouderd en niet gebruiksvriendelijk CMS. Daarnaast was het design veroudert en kwamen er veel klachten binnen van de KNMV leden dat ze zaken niet konden vinden.  De KNMV vroeg ons om zichtbaarder, trots en fris zijn. Een sterk merk. Wat ons betreft is het dan belangrijk dat er vanuit de communicatie meer emotie en passie uitgaat; het moet spetteren! We willen plezier en enthousiasme uitstralen en overbrengen.

Een nieuwe website

Voor de nieuwe website was het belangrijk om de grote hoeveelheid informatie die aanwezig is eenvoudig en snel te ontsluiten. We hebben er daarom voor gekozen om gebruik te maken van Instant Search en Elastic Search. Dat betekent dat je zoekresultaten direct getoond worden en dat je als gebruiker dus niet op het zoekresultaat hoef te wachten. Elastic wil zeggen dat als je naar ‘motor’ zoekt dat in het resultaat dan ook bijvoorbeeld ‘motorfiets’ en ‘crossmotor’ getoond wordt. Om verder de informatie beter te ordenen hebben we een kennisbank functionaliteit toegevoegd.

“Het team van Label Vier inspireert, denkt in bedrijfsoplossingen en is erg goed in staat om technische bedrijfsondersteuning te vertalen naar wat de  ‘nieuwe’ consument graag wil. Label Vier is flexibel, proactief, innovatief en creatief!”

Patrice Assendelft – Algemeen directeur KNMV

Verder waren er op de huidige website veel evenementen, wedstrijden en opleidingen. Deze kalender waren complex en traag en toonden dus niet snel het gewenste resultaat. We hebben een tussenlaag tussen het CRM en de website gebouwd die er voor zorgt dat alle kalender nu razendsnel laden. Verder hebben we de filtering van de kalender gebruiksvriendelijker gemaakt en uitgebreid. Je kunt nu als motorrijder veel gemakkelijker je wedstrijd, evenement of opleiding vinden.

Landingspagina’s

Tot slot hebben we het hoofdmenu geheel gestructureerd omdat hier teveel items in stonden (soms wel 30). Ook hebben we de belangrijkste thema’s van de website zo ingericht dat ze landingspagina’s worden en dus als een ‘alternatieve homepage’ gaan fungeren. Denk hierbij aan pagina’s over opleidingen, verzekeren en lid worden. Wilfred van BeeldBlinkers heeft het design op zich genomen en er voor gezorgd dat het een rustig en toegankelijk design is dat past bij deze tijd. De focus ligt vanzelfsprekend ook bij de mobiele gebruiker.

We hebben meerdere Brown paper sessie gehouden om de klantreizen en het interactieontwerp inzichtelijk te maken. Nadat BeeldBlinkers het design heeft gemaakt zijn wij aan de slag gegaan met de ontwikkeling! We hebben gekozen voor het WordPress CMS. Dit sloot het best aan bij de behoefte van het marketing en communicatieteam van de KNMV. Het gaf ons ook de ruimte om voor een scherpe prijs een hele mooie website te ontwikkelen. We hebben het thema vanaf scratch op maat ontwikkelt en er voor gekozen om met weinig tot geen plugins te werken. We zijn trots op het eindresultaat!

Deel dit blogbericht via