Ledenpas digitaal: Een nieuwe App voor de KNMV

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging is met meer dan 50.000 leden een belangrijke speler in de Nederlandse motormarkt. in 2018 vond directeur Patrice van Assendelft het tijd voor vernieuwing richting de leden. Per 2019 is de KNMV gestopt met het uitgeven van de plastic KNMV-ledenpas (beter voor het milieu én de portomonnee). In plaats daarvan staat de nieuwe KNMV-app er. 

Wat levert dit op voor de KNMV?
De KNMV-app start heel basic. Voor alle KNMV-leden krijgt hij bij aanvang dezelfde functies als de huidige ledenpas. Hij koppelt je naam en contactgegevens aan je lidmaatschapsnummer en dient als bewijs dat je lid bent. Kort na de introductie wordt de app verder uitgebreid, zodat je er al vóór de start van het nieuwe motorseizoen 2019 veel meer mee kunt. Label Vier mag er dus aan blijven werken! Ook voor houders van een KNMV-sport- licentie is de nieuwe KNMV-app ideaal. Als je online een licentie regelt voor een reeks wedstrijden of een evenement, verschijnt die direct op je tablet of smartphone en kun je die bij elk evenement laten zien. Dat scheelt veel papierwerk en gedoe, met name als je rijdt met meerdere licenties in binnen- en buitenland. Doordat je licentie dan ook echt ín de app is gedownload, kun je die ook tonen in offline modus en op locaties met slechte mobiele data-ontvangst. De nieuwe app is niet alleen handiger, maar ook duurzamer. De KNMV hoeft niet meer terugkerend tienduizenden leden- passen en licenties te drukken, printen en verzenden. Dat scheelt ook weer ruimte in je portemonnee of pasjeshouder: de app zit gewoon in je smartphone, en kwijtraken kan dus niet meer.

Het project
We zijn dit project gestart met een uitgebreide brown paper sessie om het interactieontwerp van de app in kaart te brengen. We hebben hiervan een prototype gemaakt en Wilfred van BeeldBlinkers heeft het design op zich genomen. Omdat wij ons met name focussen op het ontwikkelen in WordPress hebben we voor de KNMV een partij gezocht die de app kon ontwikkelen. We vonden het wel belangrijk dat ze op dezelfde manier ontwikkelen als dat wij dat doen. Uiteindelijk kwamen met Ely van  INFI Amsterdam tegen. Zij hebben voor ons de app ontwikkelt. En met succes, binnen de vooraf gedefinieerde planning is alles afgerond en stond de app dan ook in de store. Klaar om in 2019 verder ontwikkelt te worden! Je kunt de app hier vinden:

KNMV App voor iPhone
KNMV App voor Android

Deel dit blogbericht via