Maatwerk website voor de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS)

De website van de Algemene Vereniging Schoolleiders, kortweg AVS, was verouderd en moeilijk te onderhouden. Ze vroegen aan ons deze geheel te vernieuwen en ook alle inzichten van de afgelopen jaren hierin te verwerken. We zijn gestart met het in kaart brengen van de klantreizen. Dit bleken er heel veel te zijn, allemaal met verschillende doelen. Al snel werd duidelijk dat een intelligente zoekmachine een belangrijke vereiste zou worden.

Na het in kaart brengen van alle klantreizen zijn we aan de slag gegaan met het interactieontwerp. Na meerdere sessies waarbij veel mensen van de AVS betrokken zijn geweest kwam er een concreet en duidelijk resultaat op tafel te liggen. We hebben BeeldBlinkers gevraagd dit te ontwerpen en hier zijn ze zeer goed in geslaagd! Al met al een uitdagend project met een resultaat waar we trots op zijn! Aan dit project werkten Gerwald als projectmanager en Robbert en Petra als developers mee.

Een heldere homepage voor de AVS

De homepage moest snel richting geven aan de verschillende bezoekers, mensen gebruiken de vereniging voor veel hulpvragen en die moeten snel beantwoord kunnen worden. Daarnaast moest er ook meer sfeer en menselijkheid naar voren komen. De huisstijl van de AVS wisselt per pijler en dat is verwerkt in de website. Per pijler verandert het kleurprofiel. Dat geeft herkenning voor de gebruiker en helpt de gebruikerservaring ten goede. Zo is de AVS Academie groen, het AVS Netwerk blauw en tot slot de AVS Vakbond rood.

De nieuw vormgegeven website is uitermate geschikt voor het gebruik op desktop, tablet en mobiel. We zijn trots op het resultaat dat mede tot stand is gekomen dankzij de samenwerking met onze leden

Rob van Ooijen – Projectleider nieuwe website AVS

Verder hebben we een zeer uitgebreide kennisbank gemaakt en een kalender met allerlei verschillende detailpagina’s om alle opleidingen aantrekkelijk weer te kunnen geven. De content wordt gebruiksvriendelijk gepresenteerd zowel voor web als mobiel.

Elastic Search

De diversiteit aan vragen en de grote hoeveelheid content die de gebruiker tot zijn beschikking staat hebben we slim en zeer snel toegankelijk gemaakt met behulp van Elastic Search. Dit is een zeer krachtige, intelligente en snelle manier van zoeken. Je kunt meer over Elastic Search in ons artikel hierover lezen of het zelf uitproberen op de website van de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Deel dit blogbericht via