NedLes

Meer cursisten en minder administratief werk voor taalinstituut NedLes

NedLes is een organisatie die Nederlandse les geeft aan anderstaligen, en met name aan mensen die een inburgeringscursus volgen. Hiervoor hebben ze een groot pallet aan cursussen ontwikkeld, van beginner- tot expert cursussen.

Een betere koppeling

NedLes custom plugin code
Custom plugin voor de koppeling tussen Podio en WordPress

In samenwerking met Mark van Upsmart heeft NedLes de cursus en ledenadministratie omgezet naar Podio. Dit was voor NedLes een grote verbetering ten opzichte van de eerdere werkwijze (via excel sheets). Een tweede stap was om de cursussen – en bijbehorende informatie – dynamisch op te website te tonen. En daarnaast het mogelijk te maken om je als cursist in te schrijven voor een cursus. Upsmart vroeg Label Vier hierbij te helpen.

Er is hiervoor een WordPress plugin ontwikkeld die ervoor zorgt dat op het moment dat een cursus in Podio wijzigt, deze meteen op de website wordt verwerkt. Hierdoor staan er nu meer dan 500 up-to-date cursussen op de website, zonder dat NedLes hier omkijken naar heeft. Omdat er soms veel cursussen tegelijk worden geüpdatet is er een speciale wachtrij geschreven die op drukke tijden netjes alle updates afhandelt.

Een beter cursus overzicht voor NedLes

NedLes wireframe
Wireframe voor het cursus overzicht van NedLes

Naast een automatische koppeling tussen de website en Podio hebben we vanuit Label Vier ook gekeken naar de opzet (het interactieontwerp) van het cursus overzicht en de cursus detail pagina. Beide zijn onder handen genomen waarmee de gebruiksvriendelijkheid flink verbeterd is. Zo is het nu mogelijk om snel te filteren op type cursus of andere eigenschappen, en kan je schakelen tussen gerelateerde cursussen. De idee is dat cursisten zich hierdoor ook sneller gaan inschrijven.

Het ontwerp is vervolgens opgepakt door de huisontwerper van NedLes. Dankzij onze werkwijze vinden we het leuk om met dit soort personen samen te werken in onze teams.
De nieuwe cursusomgeving heeft er voor gezorgd dat de cursisten zich makkelijker kunnen inschrijven en dat NedLes hier minder omkijken naar heeft.
NedLes filters
Door de filters kunnen cursisten snel hun geschikte cursus vinden
NedLes filtering mobiel
Ook de filtering van cursussen is speciaal mobiel-vriendelijk gemaakt.
Cursisten worden geholpen met alternatieve data mocht een cursus niet passen.

Deel dit blogbericht via