Voor deze online Brown Paper Sessie maken we gebruik van de software van Miro. We kunnen hier online brainstormen! In onderstaande stappen leggen we uit hoe je in de brainstorm omgeving, het zogenoemde ‘board’, komt. Ook laten we zien hoe je je camera en microfoon aan kunt zetten.

Stap 1 – Je hebt een mail van ons ontvangen

Klik op de knop ‘accept invitation’ in de mail. We raden je aan om Miro in de browser Google Chrome te gebruiken want die is het meest stabiel in onze ervaring. Heb je die niet tot je beschikking dan is dat geen probleem! Het werkt overal. Zorg wel dat je achter een laptop of computer zit, het werkt ook op een telefoon maar door het kleine scherm kun je alles lastig volgen.

Stap 2 – Een account aanmaken

Helaas heb je een account nodig om mee te kunnen doen, gelukkig hoef je maar een paar zaken in te vullen. Het voordeel is dat je na de sessie alles wat we hebben gedeeld nog even terug kan kijken. Vul allereerst je naam in. Geef hierna aan hoe je Miro kent (Other) en maak daarna een wachtwoord aan voor je account.

Let op! Gebruik voor het aanmaken van het account hetzelfde e-mailadres als waar je de uitnodiging op ontvangen hebt!

Stap 3 – Je account bevestigen

Druk nu op de blauwe knop. Je account is aangemaakt en je wordt meteen doorgestuurd naar het juiste board.

Stap 4 – Camera en Microfoon activeren

Gefeliciteerd! Je zit nu in het goede board. Het is wel makkelijk als we met elkaar kunnen communiceren, we laten je daarom nu zien hoe je je camera en microfoon aan kunt zetten. Klik allereerst op het video icoontje links onderin.

Stap 5 – Microfoon aanzetten

Je ziet dat er onderaan in het midden van het scherm een balkje bij is gekomen. Hier bedien je de camera en microfoon. Je microfoon en camera staan standaard uit. We moeten deze dus eerst aanzetten. Klik nu op het microfoon icoontje.

Stap 6 – Toestemming geven aan Miro om je microfoon te gebruiken

Je moet toestemming geven om je microfoon te gebruiken. Het kan per webbrowser verschillen waar deze pop-up precies tevoorschijn komt. Maar klik in ieder geval op toestaan.

Stap 7 – Klik nu op start

Nadat je toestemming hebt gegeven om de microfoon te mogen gebruiken ben je klaar om deel te nemen. Je hoeft alleen nog op start te drukken. De blauwe knop aan de rechterkant van de onderste balk.

Stap 8 – Toestemming geven voor video

Beeld is wel zo leuk, de webbrowser vraagt als laatste nog even toestemming om je webcam te mogen gebruiken. Ook hier kan het per webbrowser verschillen waar deze pop-up precies tevoorschijn komt. Maar klik in ieder geval op toestaan.

Stap 9 – Klaar! 

Je bent helemaal klaar voor de online Brown Paper Sessie! Aan de rechterkant vind je alle deelnemers en zie je hun webcams.