Lees alles over App

Bij Label Vier ontwerpen en ontwikkelen we onder andere apps. Het woord app is een afkorting van het Engelse application. Apps worden vooral gebruikt op telefoons en tablets, maar je kan ze ook downloaden voor je laptop, smartwatch, televisie of pc.

Er zijn verschillende soorten apps. Zo heb je de progressive web app, een variant die je in je internetbrowser kan openen. Het werkt precies zoals een normale app, maar dan werkt het in Chrome of Safari. Je hoeft die dus niet te downloaden in de App of Play store. Maar de meest bekende variant zijn de native apps. Deze moet je wel downloaden via bijvoorbeeld Google Play Store en heb je vast en zeker op je eigen telefoon staan.

Wanneer we bij Label Vier de opdracht krijgen een app te ontwerpen voor een bedrijf, beginnen we met een brown paper sessie. Hier wordt de klantreis in kaart gebracht, persona’s uitgedacht en de eerste ideeën opgedaan. Vervolgens werken we een Proof of Concept uit, gevolgd door het volledige prototype. Wanneer alles klaar is, wordt het visueel design geïmplementeerd. Tot slot gaan onze ontwikkelaars aan de slag om ervoor te zorgen dat de app daadwerkelijk gebruikt kan worden.

We hebben al verschillende apps en progressive web apps ontworpen en ontwikkeld. Hieronder lees je alle artikelen die we geschreven hebben over apps. We snappen het ook goed dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar onze gemaakte apps. Neem dan gerust een kijkje bij ‘werk’ in het menu. Daar zie je een aantal projecten waar wij met veel energie en plezier aan hebben gewerkt.

Alles over de progressive web app

Een aantal jaar geleden wilde iedereen een app. Wie een app had hoorde er bij. Nu is het niet zo dat de relevantie van een app is afgenomen maar de noodzaak is wel veranderd. Een gebruiker wil vooral snel zijn informatie ontvangen of actie uitvoeren. Inmiddels bestaat de eerste app store meer dan 10 jaar.

lees verder 5 minuten

Waarom is het belangrijk een prototype van je app of website te maken?

Bij Label Vier wordt op dit moment hard gewerkt aan een app voor Wageningen University & Research. Ook in dit project hebben we gekozen om vóór de ontwikkeling een gedetailleerd klikbaar prototype te maken. Waarom? Een klikbaar prototype is de ‘blauwdruk’ van je website of app. Een platte weergave waarin je basale dingen zoals de

lees verder 3 minuten