Lees alles over Brown Paper Sessie

Je herkent het vast wel, je hebt een gaaf   idee maar krijgt het maar moeilijk op papier. Misschien kun je het wel omschrijven maar hoe het dan precies in de praktijk ligt is altijd lastig. Om snel tot een creatief resultaat te komen waar alle partijen mee verder komen gebruiken wij zogenoemde Brown Paper Sessies.

Een Brown Paper sessie is een veelgebruikte manier om een proces, website of app gezamenlijk te visualiseren. Op een groot stuk ‘brown paper’ wordt het proces van het idee of verbetertraject in beeld gebracht. Hierdoor wordt bijvoorbeeld duidelijk uit welke stappen dit proces bestaat of welke functionaliteiten er op de nieuwe website moeten komen.

In korte tijd bepalen we met jou hoe we handen en voeten kunnen geven aan je idee en vertalen we dit naar een concreet product. We maken tekeningen (wireframes) en visualiseren de reis die de gebruiker doormaakt wanneer hij jouw toekomstige product gaat gebruiken. We zorgen dat het een duidelijke en directe briefing wordt die meteen aan onze designer of ontwikkelaar gegeven kan worden zodat iedereen direct aan de slag kan.

Hoe kom ik in de online Brown Paper Sessie?

Voor deze online Brown Paper Sessie maken we gebruik van de software van Miro. We kunnen hier online brainstormen! In onderstaande stappen leggen we uit hoe je in de brainstorm omgeving, het zogenoemde ‘board’, komt. Ook laten we zien hoe je je camera en microfoon aan kunt zetten.

bekijk pagina

De vijf lagen van UX design van Jesse James Garrett

Met de 5 lagen van UX design, ontwikkelt door Jesse James Garrett, ontwerp je in 5 stappen (van strategie naar vormgeving) hoe de gebruiker jouw product zal gaan gebruiken. Dit biedt structuur aan het ontwikkelteam, helpt je in het beperken van (onverwachte) kosten en zorgt dat jouw doel met de website en de wensen van

lees verder 4 minuten