Lees alles over Progressive Web App

De Progressive Web App of kortweg PWA is een website met veel van de kenmerken en eigenschappen van een app. Een app die in de browser werkt dus! Je kunt dit eigenlijk zien als een mobiele website die zich gedraagt als een app. Hiermee heb je wel de lusten maar niet de lasten van app ontwikkeling.

De PWA is ontstaan door de ontevredenheid van bedenkers (Frances Berriman en Alex Russell) over de verschillende producten die er op de markt zijn om gebruikers een native-ervaring aan te bieden.

Maar wat is precies een ‘native-ervaring’? Denk hierbij aan eigenschappen van de apps die je vanuit de App Store of Google Play Store kunt installeren op je telefoon of tablet. Deze apps hebben push-notificaties, kun je offline gebruiken, en ze hebben vaak een heel ander uiterlijk dan een website. Progressive Web Apps hebben deze functies ook en lijken dus heel erg op ‘normale’ of native apps.

Hoe krijgt een PWA dit precies voor elkaar? De bedenkers zijn op zoek gegaan naar technologieën die gecombineerd konden worden om de werking van een native app na te bootsen. Een van deze nieuwe technologieën is de Service Worker. Een soort proxy, die tussen de server en de client draait om data te cachen en continu op de achtergrond kan luisteren naar events zoals push-notificaties.

We leggen er hier alles over uit: https://labelvier.nl/alles-over-de-progressive-web-app/ 

Alles over de progressive web app

Een aantal jaar geleden wilde iedereen een app. Wie een app had hoorde er bij. Nu is het niet zo dat de relevantie van een app is afgenomen maar de noodzaak is wel veranderd. Een gebruiker wil vooral snel zijn informatie ontvangen of actie uitvoeren. Inmiddels bestaat de eerste app store meer dan 10 jaar.

lees verder 5 minuten