WooCommerce is een gratis WordPress plugin om een webshop toe te voegen aan je website. Het is één van de meest populaire webshop systemen die wereldwijd ingezet worden. Ook wij werken er graag mee. De kracht van WooCommerce is de verbinding met WordPress. Daarnaast zijn er vele uitbreidingen mogelijk zodat je relatief eenvoudig een professionele webshop neer kunt zetten. Je moet echter wel goed opletten wat en hoe je dat doet zodat de aanpassingen niet ten kosten gaan van de gebruiksvriendelijkheid.

Wanneer je de kracht van WooCommerce combineert met maatwerk dan krijg je een goed werkende en bovendien gebruiksvriendelijke webshop. Zowel voor de klant als voor de beheerders van de shop. Wij helpen je daar als WooCommerce specialist graag mee!

De standaard plugin heeft wel wat uitbreidingen nodig om echt krachtig te worden. We zetten ze hieronder even op een rijtje:

Meertaligheid
Wil je een meertalige webshop? Dan moet je goed opletten hoe je dat wilt inrichten. Wij werken met Multilangualpress Hiermee kun je verschillende producten in verschillende landen publiceren. Ook hoeft je content niet voor elk land hetzelfde te zijn. Doordat je gescheiden webshops per taal neerzet is het ook eenvoudig om andere betaalopties of koppelingen per taal/land te maken. Let wel op: je wilt natuurlijk wel dat je voorraad goed gesynchroniseerd wordt.

Online betalingen
Inmiddels zijn alle verschillende betaalmogelijkheden niet meer weg te denken. Mensen willen betalen met iDeal, CreditCard of PayPal of gebruik maken van services zoals Klarna. Allemaal eenvoudig te integreren met WooCommerce. Wij werken bij voorkeur samen met Mollie of Adyen. Beide Nederlandse betaalplatformen die al deze betaalmogelijkheden aanbieden tegen een scherp tarief. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te koppelen met WooCommerce.

Gratis verzenden
Standaard zit er in WooCommerce geen goede mogelijkheid om gratis verzenden boven een bepaald bedrag of met andere voorwaarden mogelijk te maken. Er moeten daarvoor wel wat aanpassingen gedaan worden maar ook dit kan eenvoudig.

Facturen, Factuurnummers en Ordernummers
Niet het leukste onderdeel van je webshop maar wel belangrijk als je de administratie een beetje op orde wilt houden. Zeker wanneer je meerdere webshops draait is het belangrijk dat dit allemaal synchroon blijft lopen. Daarnaast heb je misschien specifieke voorkeuren of wil je dat WooConmerce gekoppeld wordt aan je administratie systeem. Het kan allemaal, alleen is het wel aan te raden om dit samen met een WooCommerce specialist in te richten.

Je producten ook aanbieden op Bol.com of Amazon
Wil je het bereik van jouw product vergroten dan is dit een hele mooie mogelijkheid. Wij hebben de afgelopen jaren met veel buitenlandse en Nederlandse partijen geëxperimenteerd en eigenlijk nooit echt tot tevredenheid. We hebben recent een integratie gedaan met EffectConnect en dat is de eerste keer dat iets echt vlekkeloos is verlopen. Een aanrader dus als je WooCommerce wilt koppelen aan bijvoorbeeld Bol.com. Ook is EffectConnect een echte WooCommerce specialist.