Met de opkomst van steeds meer verschillende scherm maten krijgen we steeds vaker van klanten te horen dat de uitlijning van een afbeelding  niet klopt. Van een motorrijder wordt het hoofd ‘afgesneden’ of het belangrijkste punt van een foto staat net niet in beeld. Anders gezegd: het focal point is niet helder. Wij hebben hiervoor de WordPress Focal Point plugin ontwikkelt.

Tegenwoordig is elke website die wij ontwikkelen responsive maar dat heeft als nadeel dat er heel veel beweging in alle verschillende elementen van een website zit. Waar je vroeger een foto statisch kon uitlijnen werkt dit nu niet meer. Met Focal point staat op elk device jouw afbeeldingen goed in beeld. Dit is vooral handig wanneer er een specifiek focuspunt is in jouw afbeelding. Dat zie je in het voorbeeld van deze kapper. Welk apparaat jouw gebruiker ook hanteert, het hoofd van de man moet in beeld blijven. Met Focal point stel je dit gemakkelijk in en ben je zeker van het juiste resultaat.

Hoe werkt het?

Onze WordPress Focal Point plugin werkt zeer eenvoudig. Nadat je Focal Point hebt aangezet kun je op de afbeelding bepalen waar het belangrijkst punt van de afbeelding staat. Dit kun je doen door hier met de muis op te klikken. Het wordt direct opgeslagen en vanaf dat moment wordt een afbeelding altijd uitgelijnd op basis van het door jou bepaalde Focal Point. Simpel toch?

Label Vier Focal Point
Met behulp van Focal Point selecteer je makkelijk het belangrijkste onderdeel van een foto.

De aantrekkingskracht van een goede afbeelding

Er is al veel onderzoek gedaan naar hoe wij als mens onze aandacht verdelen. En belangrijker, hoeveel tijd we nemen om te bepalen of iets onze aandacht verdiend. Met de vele informatie die elke dag op ons afkomt, zal het je niet verbazen dat we hier gemiddeld slechts 8 seconden aan besteden. Wanneer in 8 seconden onze aandacht niet is getrokken, schrijven we de gehele content af. Het belang van onze WordPress Focal Point plugin is dus wel duidelijk: een goede afbeelding trekt de aandacht. Dat is niet alleen handig om je lezer bij de les te houden. Het kan je ook helpen om je in zo min mogelijk tijd jouw verhaal te vertellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we een beeld binnen 13 milliseconde verwerken. Zo houd je nog best veel van die 8 seconden over. Het blijkt ook dat we ontzettend goed zijn in het onthouden van de informatie die je geeft in een afbeelding. Wanneer iemand je informatie verteld, weet je er 3 dagen later nog 10% van. Wanneer je dezelfde informatie in een afbeelding ziet, weet je er nog 65% van. Dat is een flink verschil en zeker de moeite waard om mee te experimenteren. En dan hebben we het nog niet eens over de hogere Click-through-rates (CTR). Of het feit dat berichten met afbeeldingen veel vaker worden gedeeld met via social media. Meer lezen? We hebben en uitgebreid verhaal geschreven over het nut en de noodzaak van goede afbeeldingen.

Wil je deze plugin ook? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.